Αρχική σελίδα arrow Γονείς

ΨΗΦΙΣΜΑ

Bookmark and Share

Άλιμος, 28 Σεπτεμβρίου 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, την 28-9-2012, υιοθέτησε ομόφωνα τις παρακάτω θέσεις και αποφάσεις:

1. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε απερίφραστα την αιφνιδιαστική και εν μέσω σχολικής λειτουργίας διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων, που εξυπηρετούσαν έως τώρα το σχολείο μας. Η ύπαρξη σχολικών λεωφορείων είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του σχολείου μας και κάθε μουσικού σχολείου, σχολείων όχι συνοικιακών αλλά διαδημοτικών, με γνωστή και πλούσια πολιτιστική δράση και προσφορά.

2. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας ότι το δεύτερο αυτό πλήγμα στο σχολείο μας – ύστερα από την περσινή διακοπή της σίτισης - θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη απομάκρυνση πλήθους μαθητών από αυτό. Συνακόλουθα, θα επέλθει ο μαρασμός ενός σχολείου – κοσμήματος του Δήμου Αλίμου και της χώρας μας γενικότερα, με αδιάλειπτες βραβευμένες συμμετοχές σε κάθε είδους δημοτικές και εθνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

3. Εκφράζουμε την θλίψη και αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη σωματική και ψυχική επιβάρυνση των μαθητών μας και των οικογενειών τους, και τη συνακόλουθη αποδιοργάνωση κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Σημειωτέον δε ότι θύματα της συγκεκριμένης κατάργησης είναι και μαθητές με προβλήματα όρασης, οι οποίοι φοιτούν στο σχολείο μας ερχόμενοι από μακριά, επειδή αυτό είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτει τμήματα ένταξης και ειδικούς παιδαγωγούς.

4. Διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε ενδεχόμενη επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι ήδη ασφυκτιούν από την πολύπλευρη οικονομική αφαίμαξή τους.

5. Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας , ως ενιαία και ενωμένη σχολική κοινότητα και δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε έμπρακτα κάθε σύννομη διαμαρτυρία τους.

6. Καλούμε τα λοιπά μουσικά σχολεία της ελληνικής επικράτειας σε άμεση και συντονισμένη δράση για την επίλυση του φλέγοντος προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών, με κοινή ανάληψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας.

7. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις τοπικές ΕΛΜΕ να στηρίξουν παντοιοτρόπως το δίκαιο αίτημά μας και να διευκολύνουν τη συμμετοχή μας σε όλες τις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας.

8. Αποφασίζουμε την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος και παντός συνοδευτικού κειμένου σε κάθε αρμόδιο φορέα, καθώς και την κοινοποίηση αυτών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στο διαδίκτυο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Για να σχολιάσετε πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Η ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών
Δευτέρα, 13 Μάιος 2024
Η ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών με τη Χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου ...
Περισσότερα...
Η Ορχήστρα NOSTOS στην Ιταλία
Τετάρτη, 08 Μάιος 2024
Η Ορχήστρα NOSTOS στην Ιταλία Η Ορχήστρα NOSTOS στην Ιταλία Η Ορχήστρα NOSTOS του Μουσικού Σχολείου Αλίμου ταξίδεψε από...
Περισσότερα...
Jazz Band Μουσικού Σχολείου Αλίμου
Τρίτη, 05 Μάρτιος 2024
Jazz Band Μουσικού Σχολείου Αλίμου 2ο Jazz Festival Mουσικών Σχολείων Αττικής Jazz Band Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο...
Περισσότερα...
Πάνω