Αρχική σελίδα arrow Γονείς

ΨΗΦΙΣΜΑ

Bookmark and Share

Άλιμος, 28 Σεπτεμβρίου 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, την 28-9-2012, υιοθέτησε ομόφωνα τις παρακάτω θέσεις και αποφάσεις:

1. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε απερίφραστα την αιφνιδιαστική και εν μέσω σχολικής λειτουργίας διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων, που εξυπηρετούσαν έως τώρα το σχολείο μας. Η ύπαρξη σχολικών λεωφορείων είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του σχολείου μας και κάθε μουσικού σχολείου, σχολείων όχι συνοικιακών αλλά διαδημοτικών, με γνωστή και πλούσια πολιτιστική δράση και προσφορά.

2. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας ότι το δεύτερο αυτό πλήγμα στο σχολείο μας – ύστερα από την περσινή διακοπή της σίτισης - θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη απομάκρυνση πλήθους μαθητών από αυτό. Συνακόλουθα, θα επέλθει ο μαρασμός ενός σχολείου – κοσμήματος του Δήμου Αλίμου και της χώρας μας γενικότερα, με αδιάλειπτες βραβευμένες συμμετοχές σε κάθε είδους δημοτικές και εθνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

3. Εκφράζουμε την θλίψη και αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη σωματική και ψυχική επιβάρυνση των μαθητών μας και των οικογενειών τους, και τη συνακόλουθη αποδιοργάνωση κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Σημειωτέον δε ότι θύματα της συγκεκριμένης κατάργησης είναι και μαθητές με προβλήματα όρασης, οι οποίοι φοιτούν στο σχολείο μας ερχόμενοι από μακριά, επειδή αυτό είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτει τμήματα ένταξης και ειδικούς παιδαγωγούς.

4. Διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε ενδεχόμενη επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι ήδη ασφυκτιούν από την πολύπλευρη οικονομική αφαίμαξή τους.

5. Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας , ως ενιαία και ενωμένη σχολική κοινότητα και δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε έμπρακτα κάθε σύννομη διαμαρτυρία τους.

6. Καλούμε τα λοιπά μουσικά σχολεία της ελληνικής επικράτειας σε άμεση και συντονισμένη δράση για την επίλυση του φλέγοντος προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών, με κοινή ανάληψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας.

7. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις τοπικές ΕΛΜΕ να στηρίξουν παντοιοτρόπως το δίκαιο αίτημά μας και να διευκολύνουν τη συμμετοχή μας σε όλες τις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας.

8. Αποφασίζουμε την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος και παντός συνοδευτικού κειμένου σε κάθε αρμόδιο φορέα, καθώς και την κοινοποίηση αυτών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στο διαδίκτυο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Για να σχολιάσετε πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Η Σχολική Κοινότητα στο Facebook

Στατιστικά

Επισκέπτες: 12066935
Έχουμε 38 επισκέπτες σε σύνδεση

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Λύση θέματος πανελληνίων 2022
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022
Λύση θέματος πανελληνίων 2022 Η «λύση» αυτή είναι ενδεικτική και κατά κανέναν τρόπο δεσμευτική
Περισσότερα...
Η ορχήστρα Νόστος στα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2022
Η ορχήστρα Νόστος στα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα Η ορχήστρα Νόστος στα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα Συναυλία στις 14 Μαΐου 2022, στα...
Περισσότερα...
Β΄Γυμνασίου - Ιστορία (Ελευθερίου)
Πέμπτη, 26 Μάιος 2022
Β΄Γυμνασίου - Ιστορία (Ελευθερίου) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ                                     ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ...
Περισσότερα...
Πάνω