Αρχική σελίδα arrow Γονείς

ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Bookmark and Share
  1. Η Ελλάδα είναι ο τόπος που συνδέεται αρχέγονα με τη συνειδητοποίηση της αξίας της μουσικής για την ολόπλευρη συγκρότηση και αγωγή του ανθρώπου και την αναγόρευσή της σε πρωταρχικό τομέα γνώσης και αγωγής για τους νέους. Ήδη από την αρχαιότητα η μουσική αποτελούσε αντικείμενο διδασκαλίας από την τρυφερή ηλικία έως τη νεανική ,ως βασική και προαπαιτούμενη γνώση. Κατά τον Πλάτωνα, οι διδάσκαλοι της μουσικής επιτελούν το έργο τους «ἵνα (οἱ νέοι) ἡμερώτεροί τε ὦσιν, καὶ εὐρυθμότεροι καὶ εὐαρμοστότεροι γιγνόμενοι χρήσιμοι ὦσιν εἰς τὸ λέγειν τε καὶ πράττειν· πᾶς γὰρ ὁ βίος τοῦ ἀνθρώπου εὐρυθμίας τε καὶ εὐαρμοστίας δεῖται».

  2. Τα Μουσικά Σχολεία, σε καιρούς θεωρητικών εξαγγελιών και προτροπών αναλυτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων περί «διαθεματικότητος» και «ολιστικής θεώρησης της γνώσης» είναι τα κατ’ εξοχήν σχολεία στην Ελλάδα, μαζί βεβαίως με τα Καλλιτεχνικά, που υλοποιούν στη πράξη τα εξαγγελλόμενα. Η πλούσια προσφορά ποιοτικής γενικής παιδείας και εξειδικευμένης μουσικής κατάρτισης, σ’ έναν μοναδικό συνδυασμό, τόσο στο επίπεδο του ωρολογίου προγράμματος, όσο και στο αμάλγαμα ποιοτήτων και προσεγγίσεων που καθημερινά διαμορφώνεται, μαζί με την η καλλιέργεια τωνλοιπών τεχνών (θεάτρου, εικαστικών,λογοτεχνίας), επαληθεύει στην πράξη τα επίσημα ζητούμενα: την διαθεματικότητα στη διδασκαλία, την σφαιρική θεώρηση της γνώσης , καθώς και το αρχαίο, αλλά και σύγχρονο παιδευτικό ιδεώδες για τον ολοκληρωμένο άνθρωπο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Bookmark and Share

Άλιμος, 28 Σεπτεμβρίου 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, την 28-9-2012, υιοθέτησε ομόφωνα τις παρακάτω θέσεις και αποφάσεις:

1. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε απερίφραστα την αιφνιδιαστική και εν μέσω σχολικής λειτουργίας διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων, που εξυπηρετούσαν έως τώρα το σχολείο μας. Η ύπαρξη σχολικών λεωφορείων είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του σχολείου μας και κάθε μουσικού σχολείου, σχολείων όχι συνοικιακών αλλά διαδημοτικών, με γνωστή και πλούσια πολιτιστική δράση και προσφορά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Bookmark and Share

Το Δ.Σ. του Μουσικού Σχολείου Αλίμου σας προσκαλεί στην "Β" ΕΚΤΑΚΤΗ γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολειού.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι θα συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της μεταφοράς των παιδιών, για τη συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου.

Το Δ.Σ.

Άλιμος, 30/9/2012

Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Bookmark and Share

«Ουδέν νεότερο» από το Υπουργείο Παιδείας: η διπλή συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας στις 27.9.2012 ήταν τελικά όχι απλώς «άκαρπη», αλλά, δυστυχώς, κρίνεται ως «μη γενόμενη»! Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε την Πανελλήνια Ένωση για να το ενημερώσει σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του! Υπερβολή; Όχι! Το Υπουργείο όντως ενημερώθηκε και, παρεμπιπτόντως, μας κοινοποίησε τον προβληματισμό του για το υψηλό κόστος των Σχολείων μας…! Τα πράγματα εν συντομία έχουν ως εξής…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Bookmark and Share

Το Δ.Σ. του Μουσικού Σχολείου Αλίμου σας προσκαλεί στην ΕΚΤΑΚΤΗ γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολειού.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι θα συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της μεταφοράς των παιδιών, για τη συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου.

Το Δ.Σ.

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Η Σχολική Κοινότητα στο Facebook

Στατιστικά

Επισκέπτες: 14920249
Έχουμε 36 επισκέπτες σε σύνδεση

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Λύση θέματος πανελληνίων 2023
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2023
Λύση θέματος πανελληνίων 2023 Η «λύση» αυτή είναι ενδεικτική και κατά κανέναν τρόπο δεσμευτική
Περισσότερα...
Συναντήσεις
Πέμπτη, 04 Μάιος 2023
Συναντήσεις Την τρίτη χρονιά συνεργασίας μας με το διεθνές δίκτυο RETE OTIS, αφορμή για δημιουργία μάς...
Περισσότερα...
Λύση θέματος πανελληνίων 2015 (Ελλήνων Εξωτερικού)
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023
Λύση θέματος πανελληνίων 2015 (Ελλήνων Εξωτερικού) Η «λύση» αυτή είναι ενδεικτική και κατά κανέναν τρόπο δεσμευτική
Περισσότερα...
Πάνω