Αρχική σελίδα arrow Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Απολογισμός 3ου Μαθητικού Συνεδρίου στην Πράγα (Εlemasyn)

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024

Ιχνηλατώντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας - Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια

Ομάδα  μαθητών της Α και Β λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου  με συντονίστρια την κυρία Δημητρίου Καλλιόπη και συνεργάτιδα μτην κυρία Κερά Ελευθερία έλαβαν μέρος στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα (ELEMASYN) που διεξήχθη 1-5 Μαρτίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2024

Τη Δευτέρα 11/3/24, οι μαθητές του Γυμνασίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο,  συμμετείχαν στη διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams  σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο από τα γραφεία της Υπηρεσίας και στο τέλος δόθηκε ο λόγος στους μαθητές για ερωτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

3ο Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn Πράγας

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου ταξιδεύει στην Πράγα με μαθητές της α και β λυκειακής τάξης και καθηγήτριες την κ. Δημητρίου Καλλιόπη και κ.Κερά Ελευθερία, συμμετέχοντας στο 3ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο της ΕLEMASYN με θεματική την Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας μέσω της μουσικής και του χορού. Το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τα Μαθητικά Συνέδρια είναι εκπαιδευτικές δράσεις με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά αλλά και τους Δασκάλους. Με πρωτοβουλία της ELEMASYN® κάθε χρόνο διεξάγονται Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια με κεντρικό άξονα τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα...

Concertgebouw Young 2023

Κυριακή, 26 Νοέμβριος 2023

Το μουσικό summer program της ορχήστρας Concertgebouw (concertgebouw young) λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Ολλανδια και σημετέχουν μουσικοί από όλη την Ευρώπη, από 14 μέχρι 18 ετών. Oι συμμετέχοντες μουσικοί επιλέγονται μέσω ηλεκτρονικής ακρόασης.

Διαβάστε περισσότερα...

Συναντήσεις

Πέμπτη, 04 Μάιος 2023

Την τρίτη χρονιά συνεργασίας μας με το διεθνές δίκτυο RETE OTIS, αφορμή για δημιουργία μάς έδωσε η επέτειος των εκατό χρόνων από τη γέννηση του εμβληματικού για τα ιταλικά γράμματα και τον ευρωπαΙκό κινηματογράφο ποιητή, δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini.Μετά από συναντήσεις και εργαστήρια που πραγματοποιηθηκαν με τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Σχολείου της Αθήνας και μετά από δική της έρευνα και μελέτη κινηματογραφικών, βιβλιογραφικών και μουσικών πηγών, αλλά και με εμπνευσιακό επίκεντρο της ταινία «Comizi d ΄amore», η ομάδα του σχολείου μας δημιούργησε μια θεατρική παράσταση, με τίτλο «Συναντήσεις». Με την παράσταση αυτή συμμετείχε στο φεστιβάλ θεάτρου του δικτύου RETE OTIS ATENE που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2023 στο θέατρο «Νέος Ακάδημος».

Διαβάστε περισσότερα...

I love Europe

Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2022

To Mουσικό Σχολείο Αλίμου εκπονεί κατά το σχολικό έτος 2021-2022 eTwinning έργο, Eυρωπαϊκής δράσης Erasmus+, με τίτλο I love Europe. Συμμετέχει το τμήμα Γ3 του Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλωσσικής διδασκαλίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κερά Ελευθερία (ΠΕ02). Ο χώρος εργασίας είναι το twinspace του έργου και η γλώσσα επικοινωνίας είναι η αγγλική. Τα κράτη εταίροι είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τουρκία , η Κύπρος, η Τσεχία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γαλλία (σύνολο 10 κράτη, 23 καθηγητές και 217 μαθητές).

Διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή στο φεστιβάλ Otis Atene

Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2021

images_120_09Το σχολείο μας είχε την τιμή και τη χαρά να λάβει μέρος στο 1ο Φεστιβάλ του Δικτύου OTIS ATENE που πραγματοποιήθηκε 7-9 Ιουνίου 2021, με την ταινία μικρού μήκους «Παρά τρίχα» που δημιούργησαν αποκλειστικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

Το δίκτυο OTIS ATENE απαρτίζεται από 10 ελληνικά σχολεία τα οποία συντονίζονται από την Ιταλική Σχολή Αθηνών και αποτελεί πρόγραμμα-δορυφόρο του ιταλικού εθνικού προγράμματος RETE OTIS OLTRECONFINI . Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας μεταξύ όλων των σχολείων -συνεργατών, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Σχολείο Αλίμου και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών Ιταλίας , υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα Erasmus+ στην Πολωνία

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019

“Teaching tolerance”

Στο πλαίσιο της Δράσης 1 (ΚΑ1) του Erasmus+, το Οικολογικό εργαστήριο Καισαριανής, με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, του Λυκείου Fatih Anatolu Lisesi της Τουρκίας και του Επαγγελματικού Λυκείου Fundacja Rozwoju Poldkapacia dla Mlodych “Orzel” της Πολωνίας, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “Teaching tolerance”.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Olszanica της Πολωνίας, το διάστημα από 9-17.3.2019 και σε αυτό συμμετείχαν 3 χώρες (Πολωνία, Ελλάδα και Τουρκία), με 11 μαθητές Λυκείου 15-18 ετών και 2 αρχηγούς, από κάθε χώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Focus on Wales

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017

Πρόγραμμα Ενδο-υπηρεσιακής Κατάρτισης επιχορηγούμενο απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση
image1_05

Τίτλος:


Focus on Wales

Συμμετέχουσες χώρες:


Greece - Bulgaria-Croatia - Germany -Lithuania- Spain - Portugal

Συμμετέχουσα καθηγήτρια:


Δημητρίου Καλλιόπη, ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας)

Διάρκεια:


06/11/2011-13/11/2011

Γλώσσα επικοινωνίας:


Αγγλική

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 13 από 15

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Εκδηλώσεις

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 Μάι Μάι Μάι Μάι Μάι

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Jazz Band Μουσικού Σχολείου Αλίμου
Τρίτη, 05 Μάρτιος 2024
Jazz Band Μουσικού Σχολείου Αλίμου 2ο Jazz Festival Mουσικών Σχολείων Αττικής Jazz Band Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο...
Περισσότερα...
3ο Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn Πράγας
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024
3ο Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn Πράγας Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου ταξιδεύει στην Πράγα με μαθητές της α και β λυκειακής τάξης και...
Περισσότερα...
Συζητάμε για το μέλλον της ΕΕ - Η ψήφος είναι η φωνή μου στη ΕΕ
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024
Συζητάμε για το μέλλον της ΕΕ - Η ψήφος είναι η φωνή μου στη ΕΕ Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού...
Περισσότερα...
Πάνω