Αρχική σελίδα arrow Σχολεία-Πρέσβεις arrow Αφιέρωμα στον ποιητή Robert Burns και τη Σκωτσέζικη μουσική παράδοση

Αφιέρωμα στον ποιητή Robert Burns και τη Σκωτσέζικη μουσική παράδοση

Μετά από πρόταση της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου την Τετάρτη 24-1-2024 και ώρα 10.30 π.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Robert Burns και τη Σκωτσέζικη μουσική παράδοση με αφορμή την παράδοση Burns Night που παγκοσμίως αποτελεί έναν εορτασμό προς τιμή του ποιητή.

Από την πλευρά της Βρετανικής Πρεσβείας η  κα. Susan Geary, Αναπληρώτρια του Εξοχωτάτου Βρετανού Πρέσβη, μίλησε για τον Robert Burns, την ποίησή του, τη σημασία του για τους Σκωτσέζους και για το θεσμό Burns Night. Ακολούθησε ομιλία και μουσική παρουσίαση του κ. Tim Healey, Αξιωματικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού και Μουσικού για τη Σκωτσέζικη γκάϊντα (bagpipes), την παραδοσιακή ενδυμασία και τη Σκωτσέζικη μουσική παράδοση.Στη συνέχεια ο μαθητής Πάρις Σακκάς-Μπίλιος παρουσίασε το αφιέρωμα από την πλευρά του σχολείου στο οποίο απήγγειλαν ποιήματα του Robert Burns στα Αγγλικά και στα Ελληνικά οι μαθητές: Γιώργος Μαρκάκης, Κατερίνα Παπαθανασίου, Μαρία Γκότση, Πέτρος-Συμεών Νικολόπουλος, και ο Βασίλης Χαρωνίτης, ενώ ο μαθητής Γιώργος Θεοδωρακόπουλος τραγούδησε το Auld Lang Syne, οι στίχοι του οποίου αποδίδονται στον Burns.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Διευθύντρια του σχολείου, κα. Παγώνα Κουτούλα και η κα. Γεωργία Παπά, εκπρόσωπος του κ. Ανδρέα Κονδύλη, Δημάρχου Αλίμου.   Παρακολούθησαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου και η Α3 Γυμνασίου. Παραβρέθηκε η κα. Ευαγγελία Στεφανάκη, Πρόεδρος, και ο κ. Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.


Για την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης εργάστηκαν οι κες. Μαρία Κικιδά και Αλεξία Παρσάη (Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα) και οι κ.κ. Παγώνα Κουτούλα, Καλλιόπη Δημητρίου, Βασιλική Ζεπάτου, Νίκος Ξένιος, Θεολογία Πασχαλίδου, (Μουσικό Σχολείο Αλίμου), με τεχνική επιμέλεια από τον κ. Ιωάννης Λουζιώτη μαζί με τους μαθητές  Μάνο Βουλγαράκη και Αναστασία Μουτσοπούλου.


Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κα. Geary απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών της Ομάδας του Προγράμματος EPAS (European Parliament Ambassador Schools) του σχολείου.

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

3ο Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn Πράγας
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024
3ο Μαθητικό Συνέδριο Elemasyn Πράγας Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου ταξιδεύει στην Πράγα συμμετέχοντας στο 3ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό...
Περισσότερα...
Συζητάμε για το μέλλον της ΕΕ - Η ψήφος είναι η φωνή μου στη ΕΕ
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024
Συζητάμε για το μέλλον της ΕΕ - Η ψήφος είναι η φωνή μου στη ΕΕ Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού...
Περισσότερα...
Ενημερωτική δράση για το Διαδίκτυο
Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2024
Ενημερωτική δράση για το Διαδίκτυο Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού...
Περισσότερα...
Πάνω