Αρχική σελίδα arrow Σχολεία-Πρέσβεις

Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)

Σχολεία-Πρέσβεις


Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου επιλέχθηκε για τη σχολική χρονιά 2023-2024 ως ένα από τα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντάσσοντας το σχολείο μας στη μεγάλη οικογένεια του δικτύου EPAS σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο (https://athens.europarl.europa.eu/el ). Ο απώτερος κεντρικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές και τους καθηγητές να εμπεδώσουν την έννοια της ενεργούς πολιτειότητας.

Η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας

Η Ημέρα της Ευρώπης

Τετάρτη, 01 Μάιος 2024

Η ομάδα EPAS του Μουσικού Σχολείου Αλίμου γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης στις 26 Απριλίου 2024 παρουσιάζοντας στη σχολική κοινότητα τις δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Ορχήστρα Δωματίου του σχολείο μας ερμηνεύοντας την Ωδή στη Χαρά και άλλα μουσικά κομμάτια.

Διαβάστε περισσότερα...

Συζητάμε για τη κλιματική αλλαγή στη Μητροπολιτική Αθήνα και προτείνουμε λύσεις

Σάββατο, 27 Απρίλιος 2024

Η ομάδα EPAS συμμετείχε στην 3η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή με τη συμμετοχή Μαθητών Γυμνασίου & Λυκείου με θέμα : «Συζητάμε για τη κλιματική αλλαγή στη Μητροπολιτική Αθήνα και προτείνουμε λύσεις» που διοργανώθηκε από το ΕLIAMEP και την ARSINOE στις 25 Απριλίου 2024  στο Αμφιθέατρο Αργυριάδη του Κεντρικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Συγκεκριμένα εκπρόσωποι μαθητών από 17 σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας συμμετείχαν σε μια προσομοίωση Κοινοβουλίου με θέμα την κλιματική αλλαγή προτείνοντας μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Your vote matters!

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2024

Η ομάδα EPAS του μουσικού Σχολείου Αλίμου διοργάνωσε με την Ελληνογαλλική Σχολή του Πειραιά και την υποστήριξη του Europe Direct Πειραιά εκστρατεία προώθησης των ευρωεκλογών ( Η ψήφος σου μετράει! Your vote matters! ) στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος Πρέσβεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα δύο σχολεία έδωσαν ένα «ηχηρό μήνυμα» προς όλους τους ενεργούς πολίτες την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πλησίον του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα δράση της ομάδας EPAS

Σάββατο, 20 Απρίλιος 2024

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 η ομάδα EPAS του Μουσικού σχολείου Αλίμου συνάντησε και συνομίλησε με τον κ. Αντωνάκη Ιωάννη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλίμου . Συζήτησαν για την τρωτότητα του Αλίμου στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα υφιστάμενα μέτρα ανακύκλωσης που έχουν ληφθεί στο Δήμο Αλίμου αλλά και τα μελλοντικά «βήματα» στο θέμα της Κυκλικής Οικονομίας. Επιπλέον έγινε χρήση ενός φορητού μηχανήματος ανακύκλωσης γυαλιού από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Διαβάστε περισσότερα...

3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024

Η ομάδα EPAS  του Μουσικού Σχολείου Αλίμου συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο : «Νέοι , Ελλάδα και Ευρώπη» στις 5 Απριλίου 2024 στο Σερἀφειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων  στο πλαίσιο της δράσης για την Περιβαλλοντική Κρίση.

Διαβάστε περισσότερα...

THE GREEN CITY

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2024

Τη Δευτέρα 1/4/2024, στο πλαίσιο του προγράμματος epas και ύστερα από πρόσκληση του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς δράση του προγράμματος της περιφέρειας Αττικής THE GREEN CITY στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες σχετικά με την ανακύκλωση, την πλατφόρμα επιβράβευσης THE GREEN CITY και κατ' επέκταση τη στήριξη της κυκλικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Συζητάμε για το μέλλον της ΕΕ - Η ψήφος είναι η φωνή μου στη ΕΕ

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) διοργάνωσε στις 19 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν ημερίδα με θέμα «Συζητάμε για το μέλλον της ΕΕ - Η ψήφος είναι η φωνή μου στη ΕΕ» με επίσημες προσκεκλημένες την κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ και την κα. Έλενα Κουντουρά εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχολεία EPAS (1Ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου και 1ο ΓΕΛ Πεύκης) και όμορα σχολεία (1ο και 4ο ΓΕΛ Αλίμου). Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την JAZZ BAND του Μουσικού Σχολείου Αλίμου με υπεύθυνο τον κ. Μουρελάτο.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 7 από 16

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Νέα ελληνικά
Σάββατο, 25 Μάιος 2024
Νέα ελληνικά ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ                                                                  ...
Περισσότερα...
Αρχαία ελληνικά
Σάββατο, 25 Μάιος 2024
Αρχαία ελληνικά ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-2024 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...
Περισσότερα...
Διαβάστε επίσης
Πάνω