Αρχική σελίδα arrow Ευρωπαϊκά Προγράμματα arrow Focus on Wales

Focus on Wales

Υποβλήθηκε από Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Πρόγραμμα Ενδο-υπηρεσιακής Κατάρτισης επιχορηγούμενο απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση
image1_05

Τίτλος:


Focus on Wales

Συμμετέχουσες χώρες:


Greece - Bulgaria-Croatia - Germany -Lithuania- Spain - Portugal

Συμμετέχουσα καθηγήτρια:


Δημητρίου Καλλιόπη, ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας)

Διάρκεια:


06/11/2011-13/11/2011

Γλώσσα επικοινωνίας:


Αγγλική

image2_09Τον Νοέμβριο του 2011, συμμετείχα σε πρόγραμμα ενδο-υπηρεσιακής κατάρτισης στην πρωτεύουσα της Ουαλίας -Cardiff- στα πλαίσια του προγράμματος Comenius το οποίο είχε ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διδασκαλία των Αγγλικών μεταξύ καθηγητών της Ευρώπης, την εισαγωγή πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας και την εμβάθυνση πάνω σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαπολιτισμικά στοιχεία της Ουαλίας. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως Βουλγαρία, Κροατία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Λιθουανία. Το γεγονός ότι αποτελούσαμε ένα μικρό γκρουπ των 10 ατόμων λειτούργησε θετικά γιατί έτσι μπορέσαμε να συζητήσουμε διεξοδικά τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών μας, να ανταλλάξουμε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες καθώς και να εργαστούμε σε μικρές ομάδες 2-3 ατόμων εναλλάσσοντας ρόλους καθηγητή-μαθητή με αποτέλεσμα τη γρήγορη ανταλλαγή απόψεων και το αμείωτο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες που κάναμε.

Έγιναν επίσης σεμινάρια Μοντέρνας Λογοτεχνίας κυρίως Ουαλών πεζογράφων και ποιητών και σε ομάδες προσεγγίσαμε διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας της ξένης γλώσσας μέσω ποιημάτων και αποσπασμάτων του πεζού λόγου που θα μπορούσαν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του σεμιναρίου ήταν η δημιουργία πλάνων μαθημάτων από εμάς. Όλοι οι συμμετέχοντες πρότειναν τυχόν βελτιώσεις και η ανταλλαγή απόψεων βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη των προσωπικών μας διδακτικών μεθόδων. Αυτή η καθημερινή επαφή και επικοινωνία μεταξύ μας καθώς και οι συγκλίνουσες η αποκλίνουσες απόψεις βασισμένες στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του καθενός μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τι καινούργιο και καλύτερο προς όφελος των μαθητών θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στο δικό μας σχολείο.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του σεμιναρίου επισκεφθήκαμε το Κοινοβούλιο της Ουαλίας, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Υπαίθριο Εθνικό Μουσείο στο St Fagans. Eπίσης, παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις που είχαν ως παιδαγωγικό στόχο την προσαρμογή θεατρικών αποσπασμάτων στο σχολικό εγχειρίδιο της ξένης γλώσσας. Μέσα από όλα αυτά μάθαμε πολλά για τον πολιτισμό της Ουαλίας ,τα ήθη, τα έθιμα της και τη θέση της στην Ευρώπη.

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Η Σχολική Κοινότητα στο Facebook

Εκδηλώσεις

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Σεπ Σεπ Σεπ Σεπ 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Στατιστικά

Επισκέπτες: 9881563
Έχουμε 65 επισκέπτες σε σύνδεση

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Λύση θέματος πανελληνίων 2021
Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2021
Λύση θέματος πανελληνίων 2021 Η «λύση» αυτή είναι ενδεικτική και κατά κανέναν τρόπο δεσμευτική
Περισσότερα...
Λύση θέματος πανελληνίων 2020
Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020
Λύση θέματος πανελληνίων 2020 Η «λύση» αυτή είναι ενδεικτική και κατά κανέναν τρόπο δεσμευτική
Περισσότερα...
Αριστόδειπνος (Βυζαντινό Δείπνο)
Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2020
Αριστόδειπνος (Βυζαντινό Δείπνο)  Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Αναζητώντας τους ήχου στην Πόλη από τον 17ο αι. εως...
Περισσότερα...
Πάνω