Αρχική σελίδα arrow Εκπαιδευτικά προγράμματα arrow Μουσικά Σχολεία … μια Αγκαλιά

Μουσικά Σχολεία … μια Αγκαλιά

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετείχε μαζί με τα υπόλοιπα 4 Μουσικά Σχολεία της Αττικής (Παλλήνης, Ιλίου, Πειραιά και Αθήνας) στη Δράση «Μουσικά Σχολεία ... μια Αγκαλιά» που συντόνισε το Μουσικό Σχολείο Ιλίου η οποία απετέλεσε  μία εθελοντική δράση αλληλεγγύης και προσφοράς για τα 4 αδελφά Μουσικά Σχολεία της Θεσσαλίας, της περιοχής που επλήγησε από καταστροφικές πλημμύρες το Σεπτέμβριο του 2023.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου του 2023 συγκεντρώθηκαν στο σχολείο μας συγκεκριμένα είδη που προσφέρθηκαν από μαθητές και γονείς, όπως σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, κασετίνες, γόμες, μολύβια, stabillo, φωτοτυπικό χαρτί κ.ά.) είδη καθαριότητας, χαρτικά, απολυμαντικά, αντισηπτικά μαντηλάκια, αντικουνουπικά κ.ά. Επίσης συγκεντρώθηκαν χρήματα από τους καθηγητές του σχολείου και αγοράστηκαν εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες τόνου, αλλαντικών και άλλων τροφών, κρουασάν κ.ά.


Όλα τα υλικά ταξινομήθηκαν, κατανεμήθηκαν και συσκευάστηκαν από τους μαθητές μας, κυρίως της

Γ΄ τάξης Λυκείου, μαζί με καθηγητές ώστε να σταλούν αντίστοιχα στα Μουσικά Σχολεία Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων. Επίσης οι μαθητές μας έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης μέσα στα υλικά και μαθητές Γυμνασίου ζωγράφισαν στις κούτες, δείχνοντας την ενσυναίσθηση και την αγάπη τους. Θερμός συμπαραστάσης στην όλη εκστρατεία ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Συντονιστικό ρόλο στην εκστρατεία αλληλεγγύης είχαν οι καθηγήτριες κ. Μ. Κουντούρη και Ι. Αγγέλου, και συνέβαλαν ιδιαίτερα και οι Α. Παπανίκου και Κ. Παπαφράγκου.


Τα υλικά και είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στις 2-10-2023 στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου όπου συγκεντρώθηκαν αντίστοιχα και από τα άλλα Μουσικά Σχολεία της Αττικής και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και διανεμήθηκαν στα Μουσικά Σχολεία της Θεσσαλίας, τα οποία εξέφρασαν επακόλουθα τις ευχαριστίες τους.

«Μουσικά Σχολεία ... μια Αγκαλιά» - Σεπτέμβρης 2023ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Εκδηλώσεις

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
Απρ Απρ 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 Ιούν Ιούν

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Νέα ελληνικά
Σάββατο, 25 Μάιος 2024
Νέα ελληνικά ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ                                                                  ...
Περισσότερα...
Αρχαία ελληνικά
Σάββατο, 25 Μάιος 2024
Αρχαία ελληνικά ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-2024 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...
Περισσότερα...
Διαβάστε επίσης
Πάνω