Αρχική σελίδα arrow Μαθητές

Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής-Χειροποίητου παραδοσιακού παιχνιδιού-Φωτογραφίας

Bookmark and Share

Tο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποιεί την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Παιδιούτου Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτουτων κάτωθι Διαγωνισμών:

1. Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα « Η Αίγυπτος στα μάτια των παιδιών του κόσμου», ο οποίος απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ηλικίας 4 έως 18 ετών. Οι διαστάσεις των έργων που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες από 30 Χ 40 εκ.
Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων Ζωγραφικής : 30 Νοεμβρίου 2012


2. Διαγωνισμός Χειροποίητου Παραδοσιακού Παιχνιδιού: οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι υλικό βρίσκεται στην διάθεσή τους για να εκφράσουν την παράδοση της χώρας τους.
Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων : 30 Μαΐου 2012


3. Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέματα «Τα πορτρέτα-ελεύθερα-η αρχιτεκτονική –η φύση». Οι διαστάσεις των φωτογραφιών δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 30Χ45 εκ. ή τα 13Χ18 εκ. και πρέπει να αποσταλούν δύο αντίτυπα της κάθε φωτογραφίας. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.
Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων: 30 Ιουνίου 2012

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα: «Σκέπτομαι δημιουργικά – επικοινωνώ αποτελεσματικά: Εισαγωγή σε δύο βασικές επαγγελματικές δεξιότητες»

Bookmark and Share

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Κατηγορία Πράξεων «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίων»), σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Σκέπτομαι δημιουργικά – επικοινωνώ αποτελεσματικά: Εισαγωγή σε δύο βασικές επαγγελματικές δεξιότητες»

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και αποφοίτους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τη δημιουργική σκέψη τους και να έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένες τεχνικές παραγωγής ιδεών. Παράλληλα, ενδιαφέρει και όσους, συνδυαστικά με τη σκέψη, επιθυμούν να αναπτύξουν τον προφορικό λόγο τους και να εμπλουτίσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους. Επίσης, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με μαθητές ή ομάδες μαθητών/ενηλίκων και θέλουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και του προφορικού λόγου με μια ποικιλία ασκήσεων.

Το εργαστήριο, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, στηρίζεται στη συνεχή βιωματική συμμετοχή και περιλαμβάνει ποικίλες προφορικές κυρίως δραστηριότητες (ρητορικά αγωνίσματα: εκφραστική ανάγνωση, παιχνίδι ρόλων, αυθόρμητος λόγος, προτρεπτικός λόγος, debate, αγώνας αυτοσχεδιασμού, ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες εφαρμογής των τεχνικών, μελέτη περιπτώσεων, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης) και ασκήσεις εκπαιδευτικού δράματος (ανακριτική καρέκλα, διάδρομος συνείδησης κ.ά.). Λόγω της φύσης του αντικειμένου και του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις.

Φιλανθρωπική – Φιλοζωική εκδήλωση Bazaar στην Τεχνόπολις

Bookmark and Share

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αγάπη για Όλους» σας προσκαλεί στις 7 και 8 Απριλίου 2012 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα «Κων/νος Καβάφης», στο Κτίριο «Δ7» (Πειραιώς 100, Γκάζι), σε μια γιορτή αγάπης για τα παιδιά όλου του κόσμου και τα ζώα.

Μια εκδήλωση με διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, μπαλονοκατασκευές, face painting, δημιουργικές και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, αλλά και πίστα αναρρίχησης για τα πιο δραστήρια “πνεύματα” θα διασκεδάσουν όσους επισκεφθούν την «Τεχνόπολις». Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται μεγάλο παζάρι, με Πασχαλινά και χειροποίητα είδη. Φυσικά καλλυντικά – σαπουνάκια, χειροποίητα γλυκά και μαρμελάδες καθώς επίσης και παραδοσιακά Κρητικά Προϊόντα. Χειροποίητα κοσμήματα, κεριά και μοναδικά ρούχα και αξεσουάρ. Επίσης οι φιλόζωοι φίλοι μας θα βρουν αξεσουάρ και λιχουδιές για κατοικίδια τους, συμβουλές από εκπαιδευτές και είδη καλλωπισμού από επαγγελματία groomer.

Αρχείο

Απρίλιος 2012

ΒΡΑΒΕΙΟ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Η Σχολική Κοινότητα στο Facebook

Σύνδεση Χρήστη

Εκπαιδευτικά, Καλλιτεχνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα του Σχολείου μας

Σχολικός Κανονισμός
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018
Σχολικός Κανονισμός Ο σκοπός του σχολικού κανονισμού δεν είναι ο περιορισμός της ελευθερίας οιουδήποτε, αλλά η...
Περισσότερα...
Ορχήστρα ''NOSTOS'' στο Στρασβούργο
Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018
Ορχήστρα ''NOSTOS'' στο Στρασβούργο Ορχήστρα ''NOSTOS'' στο Στρασβούργο Όλη η συναυλία, στο Στρασβούργο, 12 Απριλίου...
Περισσότερα...
Λύση θέματος Σεπτεμβρίου 2018
Κυριακή, 16 Σεπτέμβριος 2018
Λύση θέματος Σεπτεμβρίου 2018 Η «λύση» αυτή είναι ενδεικτική και κατά κανέναν τρόπο δεσμευτική
Περισσότερα...
Πάνω